Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 13, 2011

Pati Delima Gulsan



Assalamualaikum wbt

Dear beloved readers.. How's ur day? untuk Selangorians, selamat kembali bekerja yea selepas 3 hari bercuti.. (^-^) rasa macam malas je nak masuk office hari ni.. yea la kan, dah 3 hari bersuka ria di rumah.. hehe.. kali ni saya nak cerita tentang jus pati delima gulsan yang baru je saya terima parcelnya Sabtu yang lalu.. ingat dah tak dapat dah sebab macam lama sangat dah order.. maybe diorang tunggu produk sampai dari supplier kot, tu lambat.. it's ok.. dah dapat dah pun.. dan dah start minum dah pun.. saya amik jus ni satu sudu teh tiap pagi, sebelum minum saya baca selawat 3x, ayat Kursi dan doa.. banyak khasiat jus ni untuk kesihatan dan awet muda.. (^-^) tapi apa pun semua tu bergantung kepada keserasian badan masing-masing kan? so far ok je saya rasa.. still too new to review.. (^-^) sebab utama saya berminat amik jus ni adalah disebabkan sekiranya sesorang itu hamil, ia tidak membahayakan kandungan malahan mengurangkan alahan semasa hamil selain membantu perkembangan bayi kita.. yea lah kan, most supplements selain asid folik ni tidak digalakkan untuk diambil selepas waktu kita subur, ditakuti kandungannya membahayakan janin dalam rahim kita.. contohnya EPO dan kebanyakan jamu dan ma'ajun serta beberapa jenis vitamin lain.. ada yang katanya panas, ada yang tajam, macam-macamlah yang berisiko untuk wanita hamil.. then ini adalah salah satu usaha saya untuk hamil.. sebab salah satu khasiatnya adalah untuk mengurangkan ketidaksuburan.. insyaAllah, semoga usaha saya kali ni berhasil.. (^-^) rasa jus ni? pernah tak minum jus kurma? rasa dia lebih kurang je.. not bad la.. boleh je nak minum tu campur je dengan air suam.. ok dears, kat sini saya nak share sedikit info tentang kebaikan jus pati delima ni.. check it out yea?? (^-^)

 
 
 ~KHASIAT PATI DELIMA GULSHAN~

 Pati Delima Pekat Penuh Khasiat! 100% perahan buah delima tulen, mengandung khasiat semulajadi utk menjaga kesihatan tubuh badan secara menyeluruh dan berupaya merawat pelbagai jenis penyakit.. InsyaAllah..

Antara khasiat delima yg dikenal pasti dan teruji ialah:-
  1. Menguatkan daya tahan tubuh untuk melawan serangan penyakit
  2. Melancarkan peredaran darah
  3. Mengeluarkan angin dan asid dalam badan anda (boleh mencegah penyakit gastrik dan juga kanser usus)
  4. Melancarkan proses penghadaman makanan, melancarkan kerja-kerja mengepam darah untuk keperluan sel-sel badan kita
  5. Menyingkirkan lemak berlebihan dan juga boleh melangsingkan badan...InsyaAllah...
  6. Membakar kalori dengan cepat, meningkatkan tenaga dan juga dapat memulihkan keletihan
  7. Membuang asid urik di dalam sendi untuk meredakan penyakit Gout
  8. Mengelakkan rasa mual (ketika hamil), melega masalah pening kepala
  9. Menegangkan payudara, membentuk perut dan punggung yang lebih kemas...InsyaAllah...
  10. Dikenali sebagai "Viagra Semulajadi" iaitu dapat meningkatkan tenaga seksual secara semulajadi (nie untuk pasangan yang dh berkahwin yea..)
  11. Memelihara kada keseimbangan hormon semasa haid (untuk mengelakkan senggugut)
  12. Merapatkan  rahim dan juga menyuburkan rahim >>> kembali dara. InsyaAllah
  13. Mencuci darah kotor dan mencantikkan kulit muka dari dalam
  14. Awet muda...sentiasa amalkan dari sekarang..tengok lah dalam 10 tahun lagi (jika dipanjangkan usia)...
  15. Menurunkan paras glukosa dalam darah, membantu pesakit kencing manis
  16. Menghapuskan kahak dan meredakan batuk
  17. Mencegah berlakunya serangan angin ahmar bagi golongan warga tua...dapat juga mengurangkan risiko penyakit jantung.....Hadiahkanlah kepada ayah bonda tersayang...!!! :)
  18. Anda hamil??? Pengambilan pati delima ini dapat menambahkan kegebuan kulit bayi anda, di samping membantu tumbesaran janin...
  19. Membantu mencerdaskan minda dan daya ingatan kanak-kanak dan pelajar sekolah
  20. Kandungan antioksidan (Polifenol) dan vitamin C yang tinggi mampu melindungi sel-sel tubuh kita daripada rosak dan boleh meredakan ketegangan urat saraf
  21. Khasiat pati delima juga mampu merawat cirit-birit, mengurangkan panas di dalam badan dan juga demam, membunuh cacing di dalam usus, memutihkan kulit, mengurangkan tekanan darah tinggi, melancarkan fungsi buah pinggang, menambah darah. mengekalkan kesihatan dan juga fungsi mata

Additional info >>>

Buah delima atau nama saintifiknya Punica granatum mempunyai pelbagai keistimewaan, selain dari sedap dimakan, ia juga mempunyai kebaikan dari segi kesihatan.

Khasiatnya tinggi kaya dengan zat sodium, riboflavin, thiamine, niacin, vitamin C, kalsium dan forsforus. Ia juga sejenis penawar kerana kandungan antioksidan yang tinggi bagi penyakit jantung, cepat tua dan barah.Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun lalu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran).

Jus Delima mempunyai banyak khasiat. Antaranya ialah:-

·         Melancarkan dan menstabilkanperedaran/perjalanan darah
·         Mengembalikan fungsi jantung dan hati kepada tahap normal  
·         Membersihkan hati dan urethra
·         Memperkuatkan sistem penghadaman
·         Membuang lemak-lemak berlebihan
·         Meningkatkan tenaga
·         Mencegah ‘morning sickness’
·         Membantu menyesuaikan hormon ketika haid
·         Mencantikkan dan mencerahkan kulit
·         Membantu menyembuhkan penyakit diabetes
·         Boleh meghilangkan kahak
·         Mencegah ketidaksuburan/kemandulan dan meningkatkan
          kekuatan tenaga batin

·         Mencegah Alzheimer dan nyanyuk di kalangan orang tua

Diingatkan bahawa kita hanya berusaha...yang akan sembuhkan adalah dari ALLAH TAALA...

Jangan lupa Selawat + Ayat Kursi + Doa (di dalam hati untuk sembuhkan penyakit.....)


Credit To:

10 comments:

  1. Salam saya ambil info dari sini ya...

    ReplyDelete
  2. RM38??
    Sy bli kt kedai area melaka, rm 18 je..
    huhuhu.

    ReplyDelete
  3. Saya pun beli kat kedai RM18 je sis.. kat internet memang mahal dari kat luar.. tapi saya tak jual pati delima ni tau.. ni just info saya copy paste dari page dealer..

    ReplyDelete
  4. Saya belinkat kedai arab....harga jualan paling murah is between rm13 to rm15 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai arab ada kat mana area kl atau selangor....nak cari gak....

      Delete
    2. Saya beli kat PKNS Bangi, gerai kat tingkat paling atas.. tp harga RM18 la..tak dapatla RM13-RM15 macam sis Citra Sari.. :)

      Delete
  5. sy beli kat alamanda rm15..wing utara kiosk yg jual kurma dan kismis dpn reject shop..

    ReplyDelete