Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 14, 2013

Posing Friday (^-^)

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

 Hari ni kita tengok gambar dulu ek? ;)

masa p Padang Jawa umah bik Yah jumpa mbah n bik Nik.. Daddy is tak ikut sebab keje.. p dgn mama, Awie, Irsyad saje.. Ayah kena bergegas p outstation kat Perak pulak.. huhu

Mommy and Fina sempat posing tunggu daddy isi petrol

huehuehue

On the way p umah pakcik daddy kat kuala Pilah.. wedding daddy's cousin

Kat Melang Inn before check out.. stay sini masa wedding daddy's cousin

Fina and Tok Mama kat Az Zahrah Bandar Teknologi Kajang, teman mommy

Excited Fina.. hehe

Hye, I'm Nur Aina Surfina (^-^)

Hm, mommy, cepatla.. nak p jalan ni.. hehe



Dah besar dah Fina.. Jap je dah 5 bulan.. Mommy started to miss the moment Fina was in mommy's womb.. miss the kicking, movements, miss the cramping, everything lah.. :))))) Sayang anak mommy ketat-ketat lah!! 

Hm, Fina memang kami dah biasakan bertudung or at least cover her head bila keluar rumah.. Alhamdulillah, setakat ni Fina takde sibuk nak tanggal tudung or other headgears yg kami pakaikan.. memang ramai yg kata kesian baby lagi dah pakai tudung.. kesian baby rimas pakai tudung.. tapi kami tetap pakaikan sebab kami nak biasakan Fina dengan kewajipan menutup aurat dgn sempurna.. dan saya sendiri masih berusaha untuk tutup aurat sesempurna mungkin, sehingga saya boleh bawa pakaian yg saya pakai untuk menunaikan solat tanpa perlu memakai telekung, kerana itulah cara tutup aurat yg paling sempurna.. sedang berusaha ke arah itu, in shaa Allah.. dan kerana saya telah ada Nur Aina Surfina, maka saya wajib menjadi her best role model and teacher ever.. oleh itu saya memakaikan Fina dgn pakaian yg sopan, tutup kepala sekurang-kurangnya dgn baby's hat.. saya hanya mau Fina tahu dan faham bahawa aurat wajib dijaga.. 

dan lagi, ramai yg ingat Fina adalah baby boy walaupun dah terang-terang Fina pakai pink socks, pink shirt, red shirt.. huhu, she is a girl okeh!!  peminat diamonds, blink stones kat baju kami sampai nak digigitnya batu-batuan yg berkerlipan itu.. huhu.. sangat gegirl.. tang mana yg boyish pun tak tau lah.. ke sebab Fina cukur jambul, rambut masih tak cukup panjang lepas cukur hari tu, tu yang orang ingat baby boy?? hm, tah lah.. yang penting mommy sayang sangat kat Fina tau.. mmmmuuaahhhh..  

Luv,
Adah

Wassalam

2 comments:

  1. alahai comelnya fina bertdung,manis dan ayu la~

    ReplyDelete
  2. Fina kata: hehe, thank you mama yaya.. =))

    ReplyDelete